Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

fredag, juli 21, 2006

Vad händer med allemansrätten när EU tar över skogen?

Jag sitter vid stugan vid skogstjärnet och ser ut över vattnet. En fisk hugger en fluga ovanför ytan. Blåbär och lingon mognar i solen. Svamparna väntar på regn. Visst är den svenska sommaren idyllisk. Passa på och njut nu. För vad händer egentligen när EU tar över beslutanderätten över skogen.

- Va! säger mina kompisar. - Det kommer de väl inte att göra. Det har vi inte hört ett ord om.

Nej, vad som beslutas i Bryssel håller politiker och massmedia tyst om. Den 16 februari i år fattade EU-parlamentet beslutade att kommissionen ”i en objektiv rapport bör undersöka möjligheterna att upprätta en egen rättslig grund för skogen”.

Junilistans ledamöter tillhörde den lilla minoritet som röstade nej och tydligt klargjorde att de inte ville ha en gemensam skogspolitik inom unionen. Socialdemokraterna, moderaterna och folkpartiet stödde parlamentets majoritet och röstade ja till detta betänkande. Centerpartiets och kristdemokraternas parlamentariker var inte närvarande vid denna, för Sverige, viktiga omröstning. Som skogsägare är jag djupt oroad för de konsekvenser beslutet kan föra med sig. Det är samma EU som vill ta makten över skogen som har fattat beslut om att alla cirkustält ska vara lika.

Kommer vi att få ha kvar allemansrätten när allting likriktas i Europa. I andra länder finns förbudsskyltar som hindrar folk från att röra sig fritt i naturen. Vem tror ni får ändra på sina regler - Sverige eller de andra länderna.

Junilistan förordar mångfald framför enfald. Vi vill ta tillbaka makten från Bryssel till Sverige på en mängd områden. Skogspolitiken ska absolut inte beslutas av byråkrater nere i Bryssel.

Låt inte de fem ja-partierna släppa iväg beslutanderätten över Sveriges naturtillgångar. Gör din röst hörd i september.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inlägget finns på Intressant.se