Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

lördag, juli 01, 2006

Inför avdrag för hushållsnära tjänster

Sveriges största problem är arbetslösheten. Det är många som pratar om den men inget händer. Junilistan är övertygad om att lösningen ligger hos småföretagen. Vi måste skapa en ekonomi där nya företag startas och där de mindre företagen växer och anställer folk.

Junilistan har ett småföretagarprogram i tio punkter som bör införas tidigt i mandat perioden En av punkterna är avdrag för hushållsnära tjänster, så kallat ROT-avdrag, rengöring, omsorg och tvätt. Tanken är att även tjänster som trädgårdsskötsel och liknande kan ingå. System av denna typ har genomförts i Finland med framgång.

Systemet kan göras speciellt förmånligt för ensamstående föräldrar och äldre människor och genom att kommunen subventionerar tjänsten. Avdragsrätt för sådana tjänster öppnar en marknad för småföretag och kan antas ge tiotusentals riktiga jobb. Det kan fungera som en inkörsport till både entreprenörskap och anställningar för debutanter på arbetsmarknaden som ungdomar och invandrare.

Jag har svårt att förstå att de traditionella ROT-avdragen som gynnat manliga byggnadsarbetar har gått bra att genomföra men att de arbeten som utförs i hemmen ses ned på.

Junilistan vill skapa riktiga jobb åt alla och inte tillfälliga bidragsjobb i samband med valet.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

Kan vi inte ha en folkomröstning?

10 juli, 2006 13:10  
Blogger Marcus Friberg said...

Inte mig emot.

11 juli, 2006 12:20  

Skicka en kommentar

<< Home