Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

onsdag, juni 07, 2006

Demokratisk skandal i Riksdagen

Under rubriken "Har EU reflekterat klart? – Öppet seminarium inför EU-toppmötet" så debatteras, i dag den 7 juni, det framtida EU samarbetet. Seminariet arrangeras av EU-nämnden vid Sveriges Riksdag och Kommittén för EU-debatt.

Kommitténs uppdrag är att stimulera en bred, öppen debatt om aktuella EU-frågor och skapa debattforum där olika röster kan höras. Nu bryter man å det grövsta mot sitt uppdrag då Junilistan, representanter för 14,5% av svenska folket, vägras delta i dagens debatt.

363 472 svenskar, som röstade in Junilistan i EU-parlamentet med tre av Sveriges 19 mandat, tvingas nu stå och se på när en skendebatt pågår. De fem ja partierna som är överens om allt vad gäller EU debatterar med varandra, samtidigt som svenskarnas EU skepticism växer. Undrar ni varför folks politikerförakt ökar?

Den svenska reflektionsperioden om den nya EU grundlagen lär pågå i stor tystnad tills efter valet i höst. Därefter kan den nyvalda riksdagen påstå att den har folkets mandat att gå vidare och godkänna konstitutionen som om ingenting har hänt..

Låt det inte hända!

För mig är valet i september lätt. Rösta in Junilistan i riksdagen och ta tillbaka makten från Bryssel och för den vidare ut i landet. Junilistan står på din sida och kräver att svenskarna ska få säga sitt i en folkomröstning om den nya EU konstitutionen.

Jag vill ha riktig demokrati i Sverige

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , ,