Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

söndag, juni 04, 2006

Bredband till glesbygden

För ett antal år sedan så grävde man ner kabel kors och tvärs i hela Sverige. Alla skulle få tillgång till den nya tidens motorvägar - bredband. Vad hände sen? När alla städer och tätorter fått sitt så blev vi på landsbygden kvar. Vi är inte företagsekonomiskt lönsamma.

Genom att inte fullfölja sitt löfte så skapar politikerna och Telia ett A-lag och ett B-lag i informationssamhället. De utvalda susar förbi med 24MBit, medan landsbygdsborna tvingas hanka sig fram med 48 kBits modem. Där jag bor har 98 hushåll undertecknat en kravlista på att telestationen i Korsbyn ska byggas ut för bredband. Runt om i landet finns liknande krav.

Fildelningsdebatten som pågår i Sverige förstår vi på landsbygden inte. På våra långsamma modem är nedladdning av musik och film omöjlig.

Sveriges största problem är arbetslösheten. Junilistan har konkreta åtgärder för att skapa riktiga jobb åt alla. Där ingår ett tio-punkters småföretagarprogram med åtgärder som vi vill införa i början av mandatperioden. Det är viktigt att småföretagen kan verka överallt i Sverige, även på landsbygden. Bygg ut bredband i hela landet nu!

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det skulle behövas mer än en utbyggnad av telestationen... satsa mycket mer pengar på fiber till alla istället. Annars får du ändå två olika lag i informationssamhället.

05 juni, 2006 00:03  

Skicka en kommentar

<< Home