Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

tisdag, juni 06, 2006

483 år av frihet - snart kan det vara slut

I dag firar vi Sveriges nationaldag till minne av Gustaf Wasas kröning den 6 Juni 1523. I snart femhundra år har Sverige varit en självständig nation. I fjol blev äntligen nationaldagen även helgdag så att alla svenskar kan delta i festen.

Men se upp - snart kanske vi inte har något kvar att fira, vi som bor här uppe i norr i utkanten av Europas förenta stater. Förslaget till ny EU-konstitutionen måste upp i valrörelsen. Vi kan inte låta de fem ja-partierna smyga igenom grundlagen efter valet. Svenskarna vill inte ha mer överstatlighet utan vill kunna fatta sina egna beslut.

Junilistan kräver en folkomröstning om EU:s nya grundlag. Ett fåtal politiker ska inte kunna dra ett streck över 483 år i frihet och decimera Sverige till en obetydlig randstat i ett stort imperium.

Kan jag inte göra något för att förhindra detta, frågar sig då den som vill rädda demokratin.

Jo, det kan du! Nu finns äntligen ett alternativ i svensk politik - Junilistan. Vi står på din sida och kräver att svenskarna ska få säga sitt i en folkomröstning. I den folkomröstningen kan du antingen säga ja till konstitutionen och vi får 2% av makten eller så kan du säga nej till konstitution och vi behåller 100% av makten i Sverige.

Vi säger nej till EU-grundlagen.
Vi säger nej till bildandet av en EU-stat.
Vi säger nej till beskattningsrätt för EU.
Vi säger nej till en EU armé.
Vi säger ja till att behålla makten i Sverige
Vi säger ja till fri rörlighet för människor, varor, tjänster och kapital i Europa.
Vi säger ja till ett samarbete mellan oberoende stater.
Vi säger ja till att samarbeta för att motverka gränsöverskridande miljöproblem och kriminalitet.

För mig är valet lätt. Rösta in Junilistan i riksdagen och ta tillbaka makten från Bryssel och för den vidare ut i landet. Vi vill införa beslutande folkomröstningar både på lokal och nationell nivå.

Jag vill ha riktig demokrati i Sverige

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tror knappast EUs konstitution tar bort 98% av nuvarande "makt" som Sverige har. Och det finns ett problem med folkomröstningar... hur länge skall de gälla (även om de är beslutande)? Säger Öckeröborna nej till en bro, skall de då någonsin få rösta om det igen? Om de istället säger ja så bör de också i rättvisans namn (på samma villkor som om de röstat nej) få rösta igen om de vill ha kvar bron eller inte.. blir ett jävla byggande och rivande isåfall...

06 juni, 2006 17:12  
Blogger Hans Nilsson said...

De nya omröstningsreglerna lägger stor vikt vid ländernas folkmängd. Sveriges 9 miljoner invånare av EU:s totalt 456 miljoner blir 2% inflytande.

En folkomröstning kan inte gälla för all framtid. Vi har ingen rätt att bestämma över framtida generationer. Ett sådant exempel är kärnkraftsomröstningen. På 26 år har mycket hänt och halva valmanskåren har bytts ut. Därför vill Junilistan ha en ny folkomröstning om kärnkraften. Den här gången med två tydliga alternativ.

06 juni, 2006 18:15  
Blogger Fredrik Lindholm said...

Kyrkplundraren Gustav Vasa är inget att fira.

Vad gäller rubriken: "Efter oss undergången."

22 juni, 2006 12:05  
Blogger Fredrik Lindholm said...

P.S. Det var en folkomröstning som satte oss på pottan i första taget.

22 juni, 2006 12:07  

Skicka en kommentar

<< Home