Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

onsdag, juli 19, 2006

Avskaffa förmögenhetsskatten

Förmögenhetsskatten är onödig, skadlig och orättvis. Det är en missuppfattning att det är de rika som betalar förmögenhetsskatt. De kan på olika sätt slippa betala skatten. Det vanligaste är att flytta pengarna utomlands. Närmare 1000 miljarder kronor kan ha lämnat Sverige av den anledningen. Andra sätt att slippa beskattning är att köpa antikviteter och konst.

Efter hand kommer förmögenhetsskatt i huvudsak att betalas av dem som bor i hus med högt taxeringsvärde. Förmögenhetsskatten är på väg att utvecklas till en extra fastighetsskatt på högt taxerade småhus och fritidshus!

Förmögenhetsskatten är onödig. Den ger statskassan bara sex miljarder kr årligen. Genom att ta bort den kan kapitalet stanna i Sverige och vi får in flera miljarder i avkastningsskatt. Pengarna som frigörs kan investeras och göra nytta för småföretag runtom i landet. Nya arbetstillfällen skapas.

Junilistan har ett småföretagarprogram i tio punkter som vi vill införa snarast efter valet. Det syftar till att skapa riktiga jobb åt alla och inte tillfälliga bidragsjobb i samband med valet.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , ,

Inlägget finns på Intressant.se

1 Comments:

Blogger Jonas Grafström said...

håller helt med dig, sunda tankar.

23 juli, 2006 20:01  

Skicka en kommentar

<< Home