Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

måndag, juli 17, 2006

Varför ska EU bestämma över hundmaten?

Jag upphör aldrig att förvåna mig över hur mycket svenska folket tål av maktmissbruk från EU utan att säga ifrån. Det senaste exemplet läser jag om i Jakt Journalen. Svenska hundägare måste ansöka hos Jordbruksverket om att få tillstånd att utfodra sina hundar med så kallat blötfoder, som består av obearbetade animaliska biprodukter från slakterier. Jordbruksverket kräver varje hundägare på en ansökningsavgift på 400 kr.

”Det kan anses lite byråkratiskt att varje användare av denna typ av blötfoder måste söka tillstånd men sådan är lagen i dag och det är inget vi kan göra något åt eftersom det styrs av EU.” säger Jordbruksverket i en kommentar.

Tillverkarna har krav på sig att varje förpackning av hundfoder ska ha 100 procent spårbarhet var råvaran kommer ifrån. Skulle slakteriet upptäcka att något djur är smittat så hinner fodertillverkarna stoppa sina leveranser innan de når kunderna. Om behov uppstår så kan man nå kunderna genom tillverkarnas kundregister. Det finns ingen anledning att bygga upp en extra kontrollapparat.

Jag känner en oerhörd ilska över att inte sunt förnuft kan få råda. Byråkrater sitter och skyller på lagar som stiftas i Bryssel. Lagar som trakasserar svenska medborgare. I dag hundägarna - i morgon råkar du själv illa ut. Bestämmelser som får orimliga konsekvenser måste kunna ändras.

Junilistan vill stoppa EU:s maktmissbruk genom att ta tillbaka makten från Bryssel till Sverige. Vi vill stärka demokratin genom att låta fler beslut tas på lokal nivå ute i kommunerna.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , ,

Inlägget finns på Intressant.se