Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

tisdag, juli 25, 2006

Sänkt dansmoms förbättrar folkhälsan

I morgon åker jag till Sunne för en kulturupplevelse. Fryksdals-
dansen lockar tusentals besökande som både får lyssna till bra musik och dansa till musiken. Fast det där sista, dansa, det borde vi inte göra tycker skattemyndigheten. Att gå på konsert och lyssna på musik räknas som kultur och då får man betala 6% i moms. Dansar du till samma musik då räknas det inte som kultur och inträdesbiljetten belastas med full moms, 25%.

Det finns tre starka argument för att sänka dansmomsen till 6%:

  1. Det är en rättvisefråga. All kultur ska behandlas lika utan att ta hänsyn till om den anses vara ”fin” hos landets maktelit.
  2. Det är en folkhälsofråga. Ungdomar och svensken över huvud taget rör sig för lite. Den som är ute och dansar i 4 timmar förbränner många kalorier. Att röra sig till musik är mycket roligare än att springa i skogen.
  3. Det är en jämställdhetsfråga. Eftersom dans oftast sker parvis, så är det en viktig företeelse för att skapa respekt för personer av det andra könet.

En fyradagarsbiljett på Fryksdalsdansen kostar 650 kr. Med sänkt dansmoms skulle samma biljett kosta 550 kr. Fler skulle ha råd att ta del av dansens positiva effekter.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inlägget finns på Intressant.se

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

http://www.sou.gov.se/momssatser/index.htm

här kan man se att momsen är en fråga som ska tas upp i höst.

Det längsta ord jag någonsin läst förresten.

Mervärdesskattesatsutredningen

Tack för att du tänker på oss dansare. Synd bara att du är medlem av ett parti som jag inte kan stödja av andra ideologiska skäl.
/nina

21 september, 2006 23:53  

Skicka en kommentar

<< Home