Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

lördag, maj 20, 2006

Jag vill ha riktig demokrati i Sverige.

Kräv folkomröstning om EU:s konstitution

Frankrike och Nederländerna sa med klar majoritet nej till EU:s nya konstitution. Konstitution borde vara död och begraven eftersom alla 25 medlemsländerna måste säga ja.

Nyheten om att Finland, tvärtemot folkviljan, nu ska börja behandla frågan om att ratificera fördraget i riksdagen, är ett hån mot demokratin. Fastän det finska folket vill ha en folkomröstning så röstade parlamentet med stor majoritet emot ett sånt förslag.

Men vad händer i Sverige. De fem ja-partierna, (S), (M), (KD), (FP), (C), vill absolut inte att frågan ska komma upp i valrörelsen. De vill vänta till efter valet i september och sen göra som Finland - köra över folkviljan.

Svenska folket har röstat "fel" två gånger i rad. Först sa vi nej till euron. Det skulle ju leda till stora problem för Sverige. Konstigt nog går den svenska ekonomin i stället bättre än euro-ländernas. Sen röstade 14,5% av svenska folket in det EU-kritiska Junilistan i EU-parlamentet med tre mandat. Vi lär nog inte få någon mer fråga om de fem ja-partierna får bestämma.

Kan jag inte göra något för att förhindra detta, frågar sig då den som vill rädda demokratin.

Jo, det kan du! Nu finns äntligen ett alternativ i svensk politik - Junilistan. Vi står på din sida och kräver att svenskarna ska få säga sitt i en folkomröstning. I den folkomröstningen kan du antingen säga ja till konstitutionen och vi får 2% av makten eller så kan du säga nej till konstitution och vi behåller 100% av makten i Sverige.

För mig är valet lätt. Rösta in Junilistan i riksdagen och ta tillbaka makten från Bryssel och för den vidare ut i landet. Vi vill införa beslutande folkomröstningar både på lokal och nationell nivå.

Jag vill ha riktig demokrati i Sverige.

Hans Nilsson Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , ,