Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

onsdag, maj 17, 2006

SSU-kartellen har spruckit

Jag fick i kväll ett telefonsamtal från Henrik Wall, tidigare distriktsordförande för MUF, som beklagar de konsekvenser som det brev har fått som han varit med och undertecknat.

Samtidigt har MUF gått ut med ett pressmeddelande där man gör avbön och tar avstånd från sitt tidigare samarbete med SSU. De skriver:

Våga ta debatten Kalle Larsson (s)

..I ett gemensamt brev till länets skolor från de politiska ungdomsförbunden har en olycklig formulering tagits med. En formulering som riskerar utestänga alla partier som idag inte finns representerade i riksdagen.

..Vi står inte heller bakom SSU:s angrepp på Junilistan.

..Vi sympatiserar varken med Junilistan eller med SSU. Vi vill däremot gärna besegra dem så väl som andra partier genom demokratisk politisk debatt.

..Vi beklagar att SSU:s Kalle Larsson i TV4-nyheterna gjort sig själv till talesman för samtliga partiers ungdomsförbund och med ogrundade argument uttalar sig.

Så långt valda delar av pressmeddelandet. Jag förväntar mig att övriga inblandade i "Lettergate" tar sitt ansvar och tar avstånd från SSU-brevet.


Det är bara att hoppas att Värmlands skolor inte längre känner sig hindrade av brevet utan släpper in Junilistan i debatten. Först ut i morgon torsdag är Tingvallagymnasiet i Karlstad, där Magdalena Frykebrant kommer att delta i paneldebatten för Junilistans räkning.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för
Junilistan

Andra bloggar om: , , , , , , ,