Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

måndag, maj 15, 2006

SSU i ny skandal i Värmland

De lokala ungdomsförbunden med SSU i spetsen styr skoldebatten i Värmland.

I ett brev riktat till gymnasieskolor, folkhögskolor och komvux i Värmland tar de politiska ungdomsförbunden på sig att samordna bokningen av deltagare till valinformation i skolorna. De skriver i brevet:

"SSU Värmland har tagit på sig bokningsansvaret. Det är alltså till SSU ni ska vända er till, om ni vill att ungdomsförbunden ska komma och debattera, hålla klassrumspresentationer eller bokbord på er skola."

Längre ner i brevet framkommer det:

"Gemensamt har vi tagit ett beslut på att enbart ställa upp i debatter mot de ungdomsförbund vars moderpartier i dag sitter i riksdagen."

Det är fråga om en politisk kartellbildning. De befintliga riksdagspartierna vill styra debatten och hålla uppstickare ute. Junilistan har under den senaste veckan varit i kontakt med gymnasieskolor runt om i Värmland och blivit nekade att delta med hänvisning till brevet. En skolrepresentant sa att hon skulle ringa SSU och fråga innan hon fattade ett beslut.

Nu har det gått för långt!


När politiska partier ska styra vilka som får komma till tals i den politiska debatten då handlar det om demokratiskt fusk. Det är att lura väljarna. Det vore samma sak som om Sverige i fotbolls-VM skulle säga till Trinidad/Tobago: "Sorry, ni får inte möta oss eftersom ni inte var med i VM för fyra år sedan". Tre gratispoäng till Sverige. Hurra - vad vi är bra!

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , , ,

10 Comments:

Blogger Captain Euro said...

Försöken att utestänga JL uppmärksammas även här:

http://moderskeppet.blogspot.com/2006/05/varannan-stockholmskommun-stnger-ute.html

http://moderskeppet.blogspot.com/2006/05/ssu-frsker-stnga-ute-politiska.html

15 maj, 2006 14:00  
Anonymous Kalle Larsson said...

För det första kan man konstatera att du direkt ger dej på SSU i redan rubriksättningen. Klassad som "höger"? iallafall utifrån ditt angreppssätt.

Sedean undrar jag om junilistan har ett ungdomsförbund? Annars har man inte ens uppfyllt ett grundkriterie för att kunna deltaga i debatter på skolor i värmland. Nämligen ungdomar från ungdomsförbunden som debatterar.

Brevet är skickat från samtliga ungdomsförbund från riksdagspartierna. Samordningen består i att skolor ska kunna ha EN kontakt och så sköter de med bäst organisationsvana själva samordningen. Så det är inte SSU som styr.

Sedan så innebär utestängningen av andra partier främst att man inte legitimerar och ger utrymme åt främlingsfientliga partier. Något som du tycker är onödigt?

Det stämmer att ungdomsförbunden tillhörande riksdagspartierna INTE kommer att ställa upp i debatter med andra partier. Det är inte en rättighet att få debattera mot oss, vi väljer våra motståndare som vi vill möta.

Kom med något seriöst istället för att köra på mygel-fusk-odemokrati-tjafs tjafs.
Vill du föra seriös dialog, ring mej då.

//Kalle Larsson
Ordförande
SSU Värmland
070-5500914

15 maj, 2006 22:13  
Anonymous kimme said...

Blev du sur, Kalle? "Vill du föra seriös dialog, ring mej"! Va'? En debatt måste man väl kunna föra utan att du är med? Vad är du för en lite påve? Det är väl utomordentligt allvarligt och odemokratiskt att ungdomsförbunden inkl SSU tar den typen av gemensamma beslut! "Välja sina motståndare" - snälla nån, det är väl inte nynazisterna vi talar om här, utan junilistan! Som ju haft stora framgångar i EU-valet, eller hur? Och därför borde vara intressanta för er, när de nu uppenbarligen är intressanta för väljarna! Lite väljarförakt där, kanske?

PS. Det heter grundkriterium.

15 maj, 2006 23:39  
Blogger Hans Nilsson said...

Låt mig citera Anneli Holm, en av våra ungdomskandidater till riksdagen:

- Jag är ytterst stolt över att Junilistan inte är indelat i olika förbund. Det är olämpligt med segregation i samma organisation.

Det är väl skolan som bestämmer vilka som ska bjudas in. Men så vitt jag förstår så undersöker JO om det är olagligt att stänga någon ute. I dag på Solbergagymnasiet fick jag inte vara med i debatten och flera av de andra ungdomsförbunden var förvånade över det. Jag vet att jag inte är någon ungdom längre, men jag är betydligt yngre än Leif Björnlod (mp) som har deltagit i skoldebatter tidigare.

Jag tar det här med demokrati mycket seriöst och hade hoppats på att fler skulle göra det också. Junilistans grundläggande värderingar utgår från alla människors lika värde. Härav följer att Junilistan står för demokrati som styrelseform och tar bestämt avstånd från varje form av rasism, främlingsfientlighet och diskriminering. Vi tror inte på att tiga ihjäl ett problem utan står gärna upp för demokratin oberoende av från vilket håll den hotas.

16 maj, 2006 00:49  
Blogger Captain Euro said...

JO har undersökt saken och konstaterar att det inte finns laga grund att stängfa ute vissa partier. Endast ordningsproblem kan ligga till grund för utestängning. Kontakter med skolverket ger att de finner situationen glasklar, dvs skolorna får inte neka.

16 maj, 2006 12:30  
Blogger Per Westberg said...

Bra Kalle
Och jag som de senaste veckorna kritiserat ungdomsförbunden. MUF-distriket som vill legalisera prostitution, SSU som inte kan tala allvar med Anna Sjödin och CUF som fattar beslut om att verka för att månggigfte blir tillåtet.

SSU Värmland tydligt och klart besked och heder att ungdomsförbunden kan samverka. Självklart kan ni bestämma villkoren för vilka ni vill debattera mot.

Jag undrar vad som döljer sig bakom Junilistan. Kanske är inte alla släktingar till partiledaren. Gör kandidaterna så här tunna analyser lär partiledaren får det jobbigt och möta samma öde som Ny Demokrati.

16 maj, 2006 20:43  
Anonymous Kalle Larsson said...

Kan konstatera att mitt inlägg publicerades här först efter påtryckningar från journalister...
Junilistan cecurerar blogginlägg, "väljer in" sina medlemmar och flertalet kandidater är släkt med någon i partiledningen.
Kan också konstatera att senaste mediadrevet mestadels var ett sätt för junilistan att flytta fokus på sina interna problem till någon annan. Och inte ett enda snack om sin egna politik som för övrigt är ytterst bristfällig...

17 maj, 2006 01:05  
Blogger Hans Nilsson said...

Var får du allt ifrån? Påtryckningar från journalister??? Dina självmål är mycket välkomna på min blogg.

Sen verkar du ha missat hela poängen. Junilistan vill komma ut i skolorna och prata om vår politik. Nu hindras vi av bland annat SSU att göra detta.

Här på bloggen så kan du läsa mer om de frågor som jag driver. En helhetsbild av Junilistans politik finns på www.junilistan.se

17 maj, 2006 09:38  
Blogger Captain Euro said...

1.Det är intressant att Kalle Larsson inte begriper vilket parti hans översittarfasoner gynnar.
2. SSU beukar kännas igen på att de vet om att de inte behöver argumentera. "Så här är det och jag har maktmedel att backa upp min position med" brukar innebörden vara.
3. Om Kalle Larsson nu inte är rädd att höra om Junilistans politik eller deras kandidaters politik borde han väl inte ha några problem att ta debatten?
4. Socialdemokratiska Arbetarbladet i Gävle har på ledarsidan kommenterat agerandet som "knappast demokratiskt försvarbart". Det tycks alltså finnas sossar som tycker att det är en poäng med att politiska motståndare får höras i debatten, heder åt dem.

17 maj, 2006 09:53  
Anonymous Magdalena Frykebrant said...

Haha!
Kalle överskattar ju inte nådigt sin betydelse...Vilka journalister skulle bry sig om huruvida hans inlägg på en förhållandevis okänd blogg ( ta inte illa upp nu Hans ! ;) ) censurerades?

Mytoman!

/Magdalena

17 maj, 2006 10:25  

Skicka en kommentar

<< Home