Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

lördag, maj 06, 2006

Arvikas gymnasieskolor är odemokratiska

Solbergagymnasiet och Taserudsgymnasiet i Arvika bjuder enbart in riksdagspartierna till debatt inför valet i september. Junilistan, som i EU-valet 2004 blev Arvikas tredje största parti med 12,9% av rösterna, utestängs. Eleverna nekas att få kunskaper, och kunna bilda sig en egen uppfattning, om ett nytt starkt alternativ i svensk politik.

En av skolans viktigaste roller är att lära eleverna demokratiska värderingar och allas lika värde. Det är beklämmande när rektorer och lärare inte står starka för att skydda demokratin, utan skyller ifrån sig på att: - vi har den här policyn. Ännu mer bestickande blir det, när det visar sig att de som beslutar i denna fråga på Solbergagymnasiet själva har anknytningar till politiska partier. Skolan ska vara opartisk. Det ska inte finnas utrymme för individer eller organisationer att skydda sina egna politiska intressen.

Nya partier vitaliserar demokratin. Junilistans roll är att fördjupa demokratin i Sverige. Vi vill föra tillbaka makten från Bryssel till Stockholm, och sedan vidare ut i landet. Beslut som rör Värmland ska fattas i Värmland. Vi vill ha fler beslutande folkomröstningar, både på lokal och nationell nivå.

I ett demokratiskt samhälle måste alla röster bli hörda. Detta är särskilt viktigt för att få förstagångsväljarna att gå till valurnorna den 17 september.


Arvikaelever - kräv er rätt till information.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , , ,