Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

fredag, maj 19, 2006

Fusk och fönsterputsare i Bryssel

Jag var i Bryssel på studiebesök i förra veckan. Det finns två framtidsyrken som man ska satsa på för att vara säker på att aldrig bli utan jobb. Byggnadsarbetare och fönsterputsare i Bryssel verkar ha en mycket bra arbetsmarknad. Det ena skrytbygget efter det andra slås upp för dina skattepengar. Det handlar om många miljarder som slösas bort. Jag tycker att man ska handskas med andras pengar som om det vore ens egna.




Det här är Regionkommitténs (Rek) byggnad i Bryssel. ReK är en rådgörande församling som består av 317 medlemmar, varav 12 från Sverige. Syftet med ReK är "att garantera att företrädare för de offentliga myndigheterna som verkar nära medborgarna rådfrågas om EU-förslag som direkt berör deras område". Kommittén strävar efter att subsidiaritetsprincipen ska respekteras. Definitionen av subsidiaritet är annorlunda än den vi är vana vid. ReK och EU tolkar det som att besluten ska fattas på den myndighetsnivå som ger största möjliga effektivitet. Det är ett vanligt argument för att storskaliga EU-lösningar är de mest effektiva.

Regionkommittén är en församling som "leker" EU på vår bekostnad. ReK har kantats av en rad skandaler och fusk med bland annat reseersättningar. Fönsterputsarna på bilden jobbar på ett annat stort glashus. Det är byggnaden där OLAF, organisationen som kämpar mot bedrägerier inom EU, finns. Att den byggnaden måste vara stor och innehålla många brottsbekämpare är förståeligt. Jules Muis, tidigare chef för EU-kommissionens internrevision, hävdar att 10 miljarder euro försvann under 2004 i 10 000 fall av fusk och ekonomiska oegentligheter.

Junilistan vill kraftigt begränsa EU:s befogenheter och budget. Vi vill ha ett Europa med samarbete mellan jämbördiga parter. Vi är för fri rörlighet av människor, kapital, varor och tjänster. Junilistan tycker det är bra att gemensamt jobba mot gränsöverskridande miljöförstöring och brottslighet. Det är bra att EU jobbar för demokrati i Europa. Däremot vill vi ta bort jordbruksstöd och regionalstöd. Vi säger nej till en EU-stat med gemensam konstitution, president, armé och beskattningsrätt. Vi vill att skogs- och jaktpolitiken även i fortsättningen ska bestämmas i Sverige.

Använd din röst i höst för att sätta stopp för slöseriet. Rösta på Junilistan.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan

Andra bloggar om: , , ,