Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

torsdag, juni 15, 2006

Avskaffa LAS för vissa

Avskaffa LAS för riksdagsledamöterna. Fastän att de inte juridiskt omfattas av LAS så får de som av partierna anses vara fogliga vara kvar.

Många av de beslut som fattas i Riksdagen upplevs av vanliga svenskar som uppåt väggarna. Varför är det så? Det beror nog till stor del att det har blivit ett alltför stort avstånd mellan riksdagsledamöter och väljare. Den enda gång som vi är intressanta är månaderna före valet, Efteråt när det är dags för omröstningar så är vi bortglömda och det är linjen partipiskan driver som får råda. Jasägarna, bland riksdagsledamöterna, belönas med att fortsatt få stå på valbar plats vid nästa val.

Junilistan arbetar för att införa verklig demokrati i Sverige. En av punkterna i vårt partiprogram är att bara tillåta riksdagsledamöterna att sitta två mandatperioder i följd. Sen måste de ut i verkligheten i minst fyra år innan det kan bli dags för en ny period. Samtidigt så vill vi väsentligt minska antalet riksdagsledamöter och se till att personvalet får ökad betydelse. Det är viktigt att det är väljarna och inte partihögkvarteren som utser vilka som ska sitta i riksdagen.

I år kommer extra många ledamöter att bytas ut i och med att Junilistan kommer in i Riksdagen. Vi har få kandidater på våra listor för att väljarnas kryss ska bli avgörande. Jag lovar att, om jag blir invald i Riksdagen, varje dag tänka på vad som är bäst för mina väljare.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

En begränsning till två mandatperioder skulle vara bra på så sätt att det gör att vi får en större blandning av riksdagsledamöter, men det är knappast demokratiskt enligt mig. Det borde rimligtvis vara så att väljarna avgör hur länge en riksdagsledamot ska få vara i riksdagen... inte lagen.

15 juni, 2006 17:08  

Skicka en kommentar

<< Home