Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

onsdag, maj 24, 2006

Rakryggad rektor överkörd av socialdemokraterna

"Vi är skyldiga att behandla alla partier lika." - "I grunden juridiskt sett verkligt enkelt." säger Anders Torstensson, rektor på Furulundskolan i Sölvesborg i en intervju på Radio Blekinge. Han menar att det är både ett lagbrott och moraliskt fel att stänga partier ute från skolan

Bara ungdomsförbund vars partier är representerade i riksdagen ska få komma till skolan, tycker däremot Bengt Johnsson (s), ordförande i gymnasieförbundets styrelse i Bromölla-Sölvesborg. I tisdags fattade styrelsen ett sådant beslut med röstsiffrorna 8 mot 4. (s) och (v) röstade för förslaget och (m), (c) och (kd) emot. Enligt Kristianstadsbladet tror gymnasieförbundets vice ordförande Ingrid Christensen (m) att de kan komma att bli JO-anmälda på grund av beslutet.

Det här är ännu ett tecken på vilka desperata metoder (s)-politiker tar till för behålla makten. Alla medel är tillåtna och demokratin är inget värd. Om man nu ska göra den mycket tvivelaktiga gränsdragningen mellan etablerade och inte etablerade partier varför ska man då hitta på en definition som bara passar det egna partiets syften. Riksdagspartier och i vissa fall kommunfullmäktigepartier räknas som etablerade. Men Hallå! Vi har faktiskt två val till; landsting och EU-parlament. Junilistan blev tredje största parti med 14,5 procent av rösterna i valet till EU-parlamentet 2004. Hur mycket mer etablerad kan man bli?

Det konstiga är att det är samma parti som vill skänka bort makten över Sverige som säger att EU-valet är ingenting värt. Det är något av en parodi att ordet "demokrat" ingår i partinamnet.


Jag hoppas att väljarnas dom blir hård för ett sådant (s)(v)ek mot demokratin.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


Andra bloggar om: , , , ,

1 Comments:

Blogger Frankie said...

Med tanke på att junilistan i första hand kommer locka borgerliga väljare är det märkligt att sossarna har detta motstånd egentligen. Men det är väl en inbyggd reflex av att sitta i maktpositionen- att man vill behålla den med alla medel...

24 maj, 2006 20:30  

Skicka en kommentar

<< Home