Min bilder
Namn:
Plats: Söpple, Koppom, Värmland, Sweden

Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

Visit X09.eu

söndag, maj 21, 2006

Flexibel integration är lösningen på EU:s kris

Frankrike och Nederländerna röstade nej till EU-grundlagen. Konstitutionen är död. Europa vill leva i mångfald och inte i enfald. Kan vi fortsätta med nuvarande regler för EU? Junilistan svarar nej på den frågan och föreslår riktlinjer för ett nytt EU-fördrag.

Junilistan anser att överstatligheten i EU ska begränsas till kärnverksamheten: tullunionen och den gemensamma marknaden samt att motverka gränsöverskridande miljöproblem och kriminalitet. På alla övriga områden ska enhällighet gälla som beslutsregel. Vetorätten återinförs.

För att kunna komma vidare i europasamarbetet används flexibel integration. Det innebär att de som vill gå vidare och fördjupa samarbetet på ett område kan göra det, utan att det är tvingande för de andra länderna. Ett exempel på det är eurosamarbetet. Självfallet ska samarbetet inte belasta EU:s budget vilket kommer att leda till att Sveriges EU avgift minskar avsevärt. Huvuddelen av dagens utgifter utgörs av jordbruks- och regionalstöd som inte ingår i den gemensamma kärnan.

Flexibel integration leder till ett Europa som integreras i olika takt med grupper av länder som går före med samarbete på olika områden. Samarbetet är frivilligt och de länder som känner tveksamhet kan vänta och se.

Flexibel integration gör alla till vinnare, ingen blir förlorare. Det är en modell som respekterar de olika ländernas önskemål, samtidigt som den tillvaratar viljan till samarbete.

Hans Nilsson, Koppom
Riksdagskandidat för Junilistan


** Läs gärna rapporten 2005:4 Riktlinjer för ett nytt EU-fördrag av Birgitta Swedenborg - ISBN:91-975515-4-6

Andra bloggar om: , , , ,

1 Comments:

Blogger Marcus Friberg said...

Hej Hans!

Kul att se fler Junilistan-bloggare. Själv bloggar jag på fribergman.se

Välkommen!

Marcus Friberg
Kandidat i Västra Skåne

15 maj, 2006 17:18  

Skicka en kommentar

<< Home